Le Biberon

Jacob en Patrick Districtskampioen 2020

Zondag werd in Sneek het – eerder uitgestelde – Districtskampioenschap Doublette gespeeld. Met drie plaatsen op het erepodium en nog enkele andere mooie plaatsen liet Le Biberon zien momenteel de sterkte club van District Noord te zijn.

De einduitslag:

Kampioen: Jakob Huitsing / Patrick v/d Schief ; Le Biberon / Le Biberon
2e plaats: Gerda van Linde / Esther Roffel ; Le Biberon / JBV Coevorden
3e plaats: Loc van Le / Mark Norder ; Le Biberon / Le Biberon

A-compl.
1e plaats: Hans Timmermans / Yves Roussel ; Le Biberon / Le Biberon
3e plaats: Henk Busstra / Martin Bakker ; Le Biberon / Le Biberon

B-poule
2e plaats: Elly Prins / Gerjan de Roos ; Le Biberon / JBV Lemsterland

Jacob Huitsing en Patrick v.d. Schief.
Districtskampioen Doublette 2020
Esther Roffel en Gerda van Linde.
Tweede plaats Districtskampioenschap Doublette

NPC-team in nieuwe outfit

Ook in het seizoen 2020 – 2021 zal Le Biberon met een team deelnemen aan de Nationale Petanque Competitie (NPC).
In het seizoen 2019 – 2020 kwam het team voor het eerst uit in de Derde Divisie, waar het zeer succesvol was. Met nog twee wedstrijden te spelen stonden zij aan de kop van deze divisie, maar vanwege de Corona-uitbraak werd de competitie op dat moment stilgelegd. Helaas kon er daardoor geen kampioenschap gevierd worden, maar promoveerde Le Biberon wel naar de Tweede Divisie.

In de Tweede Divisie zal het team op de baan verschijnen in een nieuwe outfit. Om het team in deze kleding te krijgen en deelname (inschrijfgeld, reiskosten etc) mogelijk te maken, hebben onderstaande bedrijven een sponsorbijdrage toegezegd. Waarvoor onze dank.

Warmtemeterservice BV
Brunata WMS)
Tuincentrum Doff

Jeu de boulers promoveren !

Evenals de afgelopen drie jaar is het 1ste team van jeu de boules vereniging Le Biberon uit Leeuwarden  gepromoveerd. Dit keer naar de 2de klasse; dit is de 1 na hoogste klasse van de Nederlandse Petanque competitie.

De NJBB (Nederlandse jeu de boules bond) heeft in het kader van de kans op corona besmetting  begin maart besloten de competitie stil te leggen. Op het moment dat  dit gebeurde stond het team van Le Biberon bovenaan. De Leeuwarders hebben daardoor hun laatste 2 ontmoetingen tegen respectievelijk Amstelveen en Hillegom niet kunnen spelen. De bond heeft besloten dat de stand van het moment van stillegging van de competitie als eindstand geldt.  De bond heeft ook besloten dat er dit jaar geen kampioenen zullen zijn,  maar ook dat het team dat bovenaan staat wel promoveert!

Le Biberon 2 kampioen WTC

Na de voorlaatste wedstrijdronde stonden Le Biberon 2 en 1 in de Winter Triplette Competitie op de eerste en tweede plaats. Beide teams waren al niet meer in te halen door de andere teams.

In verband met de Corona-crisis heeft het Districtsteam besloten de laatste wedstrijd (die gepland stond op 23 maart) niet meer te laten spelen en het klassement van dit moment als eindklassement vast te stellen, wat dus betekent dat Le Biberon 2 zich kampioen mag noemen.|
De bijbehorende beker zal op een later tijdstip uitgereikt worden.

Weer een mooi resultaat voor de vereniging.

Weer winst

Zaterdag heeft Le Biberon 1 weer een belangrijke stap gezet op de weg naar het kampioenschap in de Derde Divisie van de NPC (3003).
In de hal van Sneek werd De Boel de Boule 1 uit Roelofarendsveen met 7-1 verslagen.

De eerste doublette-partijen verliepen allemaal in het voordeel van Le Biberon, dus al 3-0. De triplette-partijen waren bijzonder spannend. Met een stand van 11-12 en 12-11 kon het nog alle kanten op gaan. Eén partij werd gewonnen en de andere verloren, dus 4-1.
Toen de eerste van de tweede serie doublette-partijen in winst eindigde (5-1) was de spanning gebroken. Dat ook de andere twee doublette-partijen in winst eindigden is prima voor het moreel en nog beter voor het saldo.

Op 14 maart staat de uitwedstrijd tegen De Bulderbaan 1 op het programma, en twee weken later de laatste uitwedstrijd van de competitie tegen Jeu de Boules Hillegom 1.

Jeu de boulers verslaan koploper

In een spannende confrontatie met PUK uit Haarlem, hebben de Leeuwarder jeu de boulers een uitermate belangrijke 5 – 3 overwinning behaald in de landelijke 3de klasse.

Door deze zege neemt Le Biberon de eerste plaats over van Haarlem. Met nog 3 ontmoetingen te gaan, heeft het 1ste team van Le Biberon alles weer in eigen hand.  De laatste  thuiswedstrijd van het seizoen wordt op zaterdag 29 februari tegen Roelofarensveen  gespeeld. Bij gebrek aan een eigen hal, wordt deze wedstrijd bij onze boules vrienden in Sneek gespeeld. Vervolgens staan nog 2 uitwedstrijden op het programma: op 14 maart in en tegen Amstelveen en de laatste ontmoeting van het seizoen vindt plaats op 28 maart in en tegen Hillegom.

Winst op Spaanse Ruiter

Het eerste team van Le Biberon heeft zaterdag ook De Spaanse Ruiter aan de zegekar gebonden. In de hal van Boulegoed-Harlingen werd de tegenstander met 6-2 verslagen.
Omdat koploper PUK 2 ook won blijft Le Biberon op de tweede plaats staan, met 1 wedstrijdpunt minder dan de koploper.

Zaterdag volgt de uit-wedstrijd tegen Atlantic Boules uit Koog aan de Zaan.

Le Biberon gaat goed in NPC

Het eerste team van le Biberon is verleden jaar in de Nationane Petanque Competitie (NPC) gepromoveerd naar de derde divisie. Daar spelen ze in de divisie 3003.

En dat spelen – tegen teams uit Noord-Holland – gaat uitstekend. Van de zeven wedstrijden werden er vijf gewonnen, één verloren en één gelijkgespeeld. Dit resulteert – halverwege de competitie – in een mooie tweede plaats, op slechts één punt van de koploper.

De vraag is nu: zit een kampioenschap en promotie er in???
De eerstvolgende wedstrijd – tegen De Spaanse Ruiter – wordt op 11 januari gespeeld op de binnenbanen van Boulegoed in Harlingen.