Le Biberon

Oldehoventoernooi weer uitstekend verlopen

De vereniging kan terug zien op een Oldehoventoernooi 2018 dat uitstekend verlopen is.
Er kwamen 33 teams aan de start die middels het Onzuiver Zwitsers systeem tegen elkaar speelden.
Het weer was uitstekend. Droog, geen wind, lekker zonnetje en ook niet té warm.
Aan het eind van speelronde vijf bleek het koppel Elly Prins en Henk Bustra de sterkste te zijn geweest (5 winst +31), gevolgd door Han Sluter/Chris Bos (4 winst +29) en Jan Vrielink/Fred Elzinga (4 winst +24).

Na de prijsuitreiking volgde weer de altijd gezellige bingo, waar iedereen veel plezier aan beleefde.

De winnaars Elly Prins en Henk Bustra

 

Klik hier voor het foto-album..

 

 

 

 

 

De volledige einduitslag.

 

 

Le Biberon pakt kampioenschap in NPC

Het eerste team van Le Biberon heeft het kampioenschap 2018 gepakt in de 5e divisie van de Nationale Petanque Competitie (NPC). Met acht gewonnen wedstrijden en zes gelijke spelen werd de eerste plaats behaald.

Het kampioenschap geeft recht op promotie naar de 4e divisie. Waar in de 5e divisie de tegenstanders nog uit het District Noord kwamen, zal de club het in de vierde divisie moeten opnemen tegen tegenstanders uit andere delen van het land.

In de NPC wordt in een volledige competitie gespeeld tegen teams van andere clubs. Een team bestaat uit zes spelers (plus een aantal wisselspelers). Per wedstrijden worden gespeeld: drie doublettes, twee tripletten en nogmaals drie doublettes (in totaal acht partijen per wedstrijd).

Hans en Jacob clubkampioen doublette 2017

Le Biberon hield zondag het Clubkampioenschap voor doublettes.
Hans en Jakob mogen zich kampioen noemen.
Winnaars in de B-Poule werden Cor en Ruud.
De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ voor alle leden die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de vereniging.
Kijk voor de fotoreportage in de Galerie.

Sake Dijkstra lid van Districtsteam

Bestuurslid Sake Dijkstra is toegetreden tot het Districtsteam van District Noord. Dit team is onderdeel van de nieuwe NJBB-organisatie. Sake heeft in het team de functie van wedstrijdcoördinator en heeft tot taak om alle districtscompetities en districtskampioenschappen te (laten) organiseren.