Le Biberon

Jeu de boulers verslaan koploper

In een spannende confrontatie met PUK uit Haarlem, hebben de Leeuwarder jeu de boulers een uitermate belangrijke 5 – 3 overwinning behaald in de landelijke 3de klasse.

Door deze zege neemt Le Biberon de eerste plaats over van Haarlem. Met nog 3 ontmoetingen te gaan, heeft het 1ste team van Le Biberon alles weer in eigen hand.  De laatste  thuiswedstrijd van het seizoen wordt op zaterdag 29 februari tegen Roelofarensveen  gespeeld. Bij gebrek aan een eigen hal, wordt deze wedstrijd bij onze boules vrienden in Sneek gespeeld. Vervolgens staan nog 2 uitwedstrijden op het programma: op 14 maart in en tegen Amstelveen en de laatste ontmoeting van het seizoen vindt plaats op 28 maart in en tegen Hillegom.

Winst op Spaanse Ruiter

Het eerste team van Le Biberon heeft zaterdag ook De Spaanse Ruiter aan de zegekar gebonden. In de hal van Boulegoed-Harlingen werd de tegenstander met 6-2 verslagen.
Omdat koploper PUK 2 ook won blijft Le Biberon op de tweede plaats staan, met 1 wedstrijdpunt minder dan de koploper.

Zaterdag volgt de uit-wedstrijd tegen Atlantic Boules uit Koog aan de Zaan.

Le Biberon gaat goed in NPC

Het eerste team van le Biberon is verleden jaar in de Nationane Petanque Competitie (NPC) gepromoveerd naar de derde divisie. Daar spelen ze in de divisie 3003.

En dat spelen – tegen teams uit Noord-Holland – gaat uitstekend. Van de zeven wedstrijden werden er vijf gewonnen, één verloren en één gelijkgespeeld. Duit resuklteert – halverwege de competitie – in een mooie tweede plaats, op slechts één punt van de koploper.

De vraag is nu: zit een kampioenschap en promotie er in???
De eerstvolgende wedstrijd – tegen De Spaanse Ruiter – wordt op 11 januari gespeeld op de binnenbanen van Boulegoed in Harlingen.

Le Biberon kampioen 4de divisie NPC

Het team van Le Biberon, bestaande uit Hans Timmermans, Cees Minnema, Sietie Minnema, Cor van Kollenburg, Ruud Warmerdam, Elly Prins en Sake Dijkstra heeft op de laatste speeldag van de 4de divisie NPC onverwacht toch nog het kampioenschap voor de voeten van Pres le But uit Groningen weg gekaapt.

De Groningers hadden een schijnbaar onoverbrugbare voorsprong, maar de onderlinge ontmoeting gisteren won Le Biberon afgetekend met 8 – 0.

Daarna werd er met 6-2 van La Boule au But uit Sneek gewonnen en speelde Groningen gelijk tegen de Vledderboules, waardoor wij het kampioenschap konden binnenhalen.

Of Le Biberon volgend seizoen daadwerkelijk gebruik gaat maken om in de 3de klasse uit te komen, wordt binnenkort besloten.

Oldehoventoernooi weer uitstekend verlopen

De vereniging kan terug zien op een Oldehoventoernooi 2018 dat uitstekend verlopen is.
Er kwamen 33 teams aan de start die middels het Onzuiver Zwitsers systeem tegen elkaar speelden.
Het weer was uitstekend. Droog, geen wind, lekker zonnetje en ook niet té warm.
Aan het eind van speelronde vijf bleek het koppel Elly Prins en Henk Bustra de sterkste te zijn geweest (5 winst +31), gevolgd door Han Sluter/Chris Bos (4 winst +29) en Jan Vrielink/Fred Elzinga (4 winst +24).

Na de prijsuitreiking volgde weer de altijd gezellige bingo, waar iedereen veel plezier aan beleefde.

De winnaars Elly Prins en Henk Bustra

 

Klik hier voor het foto-album..

 

 

 

 

 

De volledige einduitslag.

 

 

Le Biberon pakt kampioenschap in NPC

Het eerste team van Le Biberon heeft het kampioenschap 2018 gepakt in de 5e divisie van de Nationale Petanque Competitie (NPC). Met acht gewonnen wedstrijden en zes gelijke spelen werd de eerste plaats behaald.

Het kampioenschap geeft recht op promotie naar de 4e divisie. Waar in de 5e divisie de tegenstanders nog uit het District Noord kwamen, zal de club het in de vierde divisie moeten opnemen tegen tegenstanders uit andere delen van het land.

In de NPC wordt in een volledige competitie gespeeld tegen teams van andere clubs. Een team bestaat uit zes spelers (plus een aantal wisselspelers). Per wedstrijden worden gespeeld: drie doublettes, twee tripletten en nogmaals drie doublettes (in totaal acht partijen per wedstrijd).